Trimesečni program za razstrupljanje in telesno preobrazbo

»Globok pogled v moj krožnik«

Najbrž ne rabim posebej poudarjati, da je tvoje počutje oziroma zdravje precej odvisno tudi od prehrane. Razmisli, kaj se največkrat znajde na tvojem krožniku in kako se počutiš po tem, ko obrok zaužiješ? Si napihnjena in brezvoljna ali polna energije?

 

Nepravilno prehranjevanje lahko povzroča številne bolezni in/ali celo psihološke posledice. Če že več let nimaš urejenih prehranjevalnih navad, tvegaš, da zboliš ali občutiš katero od psiholoških posledic.

 

Glede na izkušnje, mnogo žensk pomoč poišče zelo pozno. Ko se obrnejo name, se nemalokrat soočajo z visokim krvnim tlakom, slabšim imunskim sistemom, upočasnjenim metabolizmom, zakisanim telesom in še marsičem. Poleg očitnih posledic slabe prehrane, se občasno soočajo še z depresijo, nižjo koncentracijo ter utrujenostjo. Prav tako nihajo v razpoloženju.

Se kaj od zgoraj naštetega dogaja tudi tebi?

 

Morda pa si ena tistih, ki je, zaradi slabih obetov, obupala nad uradno medicino in iščeš celostno obravnavo.

Ne glede na to, ali želiš izboljšati svoj odnos do hrane, povečati energijo, uravnotežiti hormone, najti svojo idealno težo ali sprožiti samozdravilne procese, imam zate praktične rešitve, ki delujejo.

 

Zate sem pripravila učinkovit trimesečni program, s pomočjo katerega boš razstrupila svoje telo ter ga ponovno zgradila od znotraj navzven.  Osvojila boš zdrave prehranjevalne navade.

Mislila sem, da bo zelo težko, saj se mi je zdel seznam omejenih živil obsežen. Ne bi se mogla bolj motiti. Ko sem razumela, zakaj sem si nakopala težave, sem dobila voljo za spremembo. Koristi, ki sem jih čutila, so bile ogromne – zelo visoka raven energije, čudovit občutek dobrega počutja, gladka in mehka koža in predvsem brez migrene

Marjana,60 let

Kaj pridobiš z vključitvijo v program?

 • Poglobljeno svetovanje ena na ena s prehransko nutricionistko, v katerem boš izvedela, kako prideš z zdravim in optimalnim načinom prehranjevanja do boljšega zdravja in počutja.
 • Zate bomo izdelali natančno krvno analizo iz laboratorija. Zanimalo nas bo, v kakšnem stanju se nahaja tvoje telo na ravni celice. Pripravili bomo poljudno razlago, da boš lažje razumela, kje delaš napake, kaj bi bilo potrebno izboljšati ter kako optimalno in najhitreje napolniš rezerve. Pripravila ti bom ustrezno strategijo za spremembe in izboljšanje tvojega počutja in zdravstvenega stanja.
 • Analizo trenutnega stanja, preko katerega bova raziskali, kakšne so tvoje navade in življenjski slog. Zanimalo me bo, kakšni so bili rezultati dosedanjih testiranj ter kakšne so morebitne diagnoze.
 • Izdelali ti bomo osebni načrt, v katerem boš korak za korakom spoznala, kateri so pomembni gradniki uravnotežene prehrane. Vedela boš, katero hrano jesti, kdaj, koliko in kako prisluhneš svojemu telesu. Vzpostavila boš povezavo med umom in telesom.
 • Program ti omogoča, da prilagodiš način prehranjevanja. S tem boš telesu omogočila razstrupljanje, medtem, ko se ti bo regeneriralo črevesje ter ostali telesni sistemi. Postala boš samostojna pri načrtovanju in izbiri prehrane.
 • V programu boš osvojila nov prehranski slog, ki te bo pripeljal iz začaranega kroga skritih vnetnih procesov, izčrpanosti, težav s krvožilnim sistemom, tveganj za nastanek raka, bolnega prebavnega sistema. Prav tako boš premagala meglo v glavi, neprimerno telesno težo, nihanje krvnega sladkorja, redčenje kostne mase ter še marsikaj.

Kako program poteka?

1.

Analiza obstoječega stanja

 

Najprej  se pogovoriva o tvoji viziji zdravja in postavljanju ciljev. Opraviva krvni test, pri čemer upoštevam tvojo individualno prilagodljivost za spremembe.

 

V nadaljevanju preučiva vprašalnik, ki se nanaša na dosedanjo prehrano, tvoj življenjski slog, morebitno zdravstveno anamnezo. Izdelala bom oceno tveganja za nastanek kroničnega obolenja ter ti predlagala, kako sanirati že obstoječe stanje, da dosežeš zastavljeni cilj.

2.

Prilagajanje

 

V fazi prilagajanja boš pripravljena na nove smernice, ki vključujejo tvoj prehranski načrt ob razstrupljanju. Spoznala boš, kaj je optimalna prehrana za celico in kje jo poiskati.

 

Spoznala boš, kako oceniti znake lakote, povezavo med umom in telesom ter kako postaviti tedenske cilje. Skupaj bova našli najboljši način za razvijanje zdravih navad.

3.

Spremljanje

 

V tem delu bova ocenili, kako napreduješ, s kakšnimi izzivi se soočaš in kako naprej.

Vključili bova posebne teme o prehranski vzgoji, različne jedilnike ter funkcionalne prehranske in zdravstvene strategije.

S tabo bom sodelovala tako dolgo,  dokler se ne boš počutila popolnoma samozavestna.

Kje se začne sanacija telesa?

 

Tvoj prebavni sistem je vključen v številne vitalne procese. Odgovoren je za pretvorbo hrane v preprosta hranila in njihovo dovajanje v telo prek krvnega obtoka. Črevesje igra pomembno vlogo pri uravnavanju hormonov in izločanju toksinov, zato je ohranjanje zdravega ravnovesja dobrih bakterij ključnega pomena za dobro zdravje črevesja. Zdrava črevesna mikroflora, na katero še kako pomembno vpliva zdrava prehrana, preprečuje skrite vnetne procese, sindrom prepustnega in razdražljivega črevesja. Prav tako preprečuje nastanek bolezni, tako v črevesju, kot v ostalih delih telesa. Slabo zdravje črevesja ni povezano le s težavami v prebavilih, temveč igra tudi vlogo pri zdravljenju resnih obolenj, kot so diabetes, avtoimuna obolenja, artritis, ekcemi, anksioznost, depresija, sindrom kronične utrujenosti in še marsikaj. Črevesje vsebuje 70% telesnega imunskega sistema, črevesni mikrobiom pa igra pomembno vlogo pri odpornosti organizma. In kje se začne sanacija? Na ravni celice. Celična hrana je hrana, ki izloča vnetna, reakcijska živila in zajema polnovredna živila, ki celico zdravijo od znotraj.

 

Kako izvem, kaj se dogaja na ravni celice?

 

Za pregled tvojega stanja telesa na celični ravni boš opravila test s krvno analizo (opraviš ga doma s kapljico krvi), s katerim boš dobila natančen vpogled, kako trenutna prehrana vpliva na tvoje telo. Kvaliteta zaužite hrane se odraža v profilu maščobnih kislin v tvoji krvi. Tvoj osebni profil 11-ih najpomembnejših maščobnih kislin v krvi (98% vseh maščobnih kislin) je  osnova za spremembo prehrane. Na ta način začneš zdravje graditi od znotraj navzven.                    

 

Zakaj test?

 

Test je pomemben, da izveš, koliko so dejansko stare tvoje celice. Je izhodišče, ki nam pove koliko je potrebno posegati v prehranske potrebe. Le te so pogojene z življenjskim slogom, prehrano ter genetiko. Na podlagi testa boš dobila vpogled v to, koliko trenutna prehrana zadovolji telo po potrebnih hranilih ter kakšna so tveganja za nastanek določene bolezni, če ne boš spremenila nič.  Nujen je takrat, ko imaš že izražene težave. Na ta način lahko začneš z zdravljenjem.  

Da, želim opraviti samostojni test

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Katere so glavne pasti, če se prehranskega načrta lotiš sama?

 

Obstajajo tri glavne pasti, če se prehranskega načrta lotiš sama. Prva je, da ima hrana nešteto zornih kotov, ti pa se lotiš samo enega. Druga ovira je ta, da si lahko nestrpna in pričakuješ spremembo že iz danes na jutri. Tretja pa je pogosto zmotljiv občutek, da zmoreš vse sama in verjameš, da delaš po svojih najboljših močeh.

 

Kaj je uravnoteženo prehranjevanje?

Je več kot le uravnavanje telesne teže. Je razmerje pravega  ravnovesja hranil, vitaminov in mineralov. Ravnovesje pomeni, da vsi sistemi v tvojem telesu delujejo pravilno, tvoje kosti in mišice pa so močne in zdrave. Če je imunski sistem že načet, se prehranjevalnega načrta lotimo z namenom, da ga izboljšamo.

 

Ali obstaja optimalna prehrana zame?

Pot do optimalne prehrane je pogojena glede na spol, starost, način življenja ter glede na resnost zdravstvenega stanja. Upoštevati moraš še pravo sorazmerje med beljakovinami, maščobami ter ogljikovimi hidrati. Če boš vključila vse te skupine, boš lahko prav vsakič zaužila zdrav in uravnotežen obrok.

 

Kako veš, da je program primeren zate?

 • Program je zate primeren le, če si pripravljena aktivno sodelovati. Je postopno uvajanje sprememb, ki te bodo pripeljale do dolgoročnih življenjskih sprememb.
 • Prav tako je zate primeren, če imaš že urejene prehranjevalne navade, vendar se vseeno fizično ne počutiš dobro. Morda se sprašuješ, ali tvoje telo dobi dovolj vitaminov in mineralov. Ni nujno, da počneš kaj narobe. Morda pa potrebuješ samo bolj natančno oceno realnega stanja.
 • Če je tvoja potreba po hranilih, zelo velika zaradi hitrega tempa, nosečnosti ali po porodu.
 • Če namensko uživaš prehranske dodatke, vendar nimaš vpogleda, kakšna je absorpcija le-teh v tvojem telesu. V programu boš izvedela, ali si na pravi poti in/ali je potrebno kaj spremeniti.
 • Če že imaš kakšno diagnozo, ali pa ti je v sklopu uradne medicine ne morejo postaviti.

O programu so povedali

Na posvet k Alenki sem prišla, ker že vrsto let trpim za migreno. Splošni zdravnik mi je predpisal močna zdravila proti bolečinam. Sčasoma sem ugotovila, da prepogosto jem tablete. Od njih sem postala odvisna. Spraševala sem se, ali obstaja kakšna bolj naravna rešitev. Ogrela sem se za idejo, da bi se razstrupljala s spremembo prehrane. Mislila sem, da bo zelo težko, saj se mi je zdel seznam omejenih živil obsežen. Ne bi se mogla bolj motiti. Ko sem razumela, zakaj sem si nakopala težave, sem dobila voljo za spremembo. Koristi, ki sem jih čutila, so bile velike. Pridobila sem zelo visoko raven energije ter se počutila odlično. Moja koža je postala mehka in gladka. Migrene so izginile. Danes imam za svojo višino idealno telesno težo. Včasih so rešitve zelo enostavne, če jih znaš videti. Hvala za vso tvojo podporo in odgovore na tisoč vprašanj. Marjana,60 let

Že od otroštva sem trpela za ekcemi, ki so se mi ob stresu samo bolj razširili. Posvetovala sem se z zdravniki specialisti in preizkusila številne vrste krem in topikalnih zdravil. Nič od ponujenega ni zares delovalo več kot nekaj tednov, saj se je ekcem vedno vrnil. Pred približno devetimi meseci sem se odločila za spremembo prehrane in razstrupljanje. Alenka temu pravi »od znotraj navzven«. Po treh mesecih sprememb lahko rečem, da sem že šest mesecev brez ekcemov. Nikoli nisem pomislila, da ima  prehrana kaj skupnega s kožo, a očitno ima. Sedaj se mi ni treba več praskati do onemoglosti.  Danes sem ponosna nase in na svoje lepo telo. Presrečna sem, da lahko brez zadržkov nosim kratke hlače. Antonija,49 let

Več let sem trpel za bolečinami v križu, kar mi je povzročalo bolečine v mišicah. Zdravil sem se s pomočjo zdravnikov, vendar z malo ali nič uspeha. Sčasoma sem se na bolečine navadil. Postal sem počasen in okoren. Postopoma se zjutraj nisem mogel zravnati brez bolečin. Končno so mi diagnosticirali revmatoidni artritis in ponudili steroide. Na tej točki sem se obrnil na svetovanje pri Alenki, da bi ugotovil, ali je moja prehrana mogoče del problema. Nihče do sedaj mi ni niti približno ponudil storitve, kot jo ponuja Alenka. Raven raziskav in poglobljena analiza mojih težav, kot ga izvaja Alenka, je bila presenetljiva. Prejel sem informacije, ki sem jim lahko enostavno sledil. Začel sem s spremembo prehrane, vključil sem točno določena dopolnila in po nekaj tednih so bolečine začele popuščati. Raven energije se mi je zvišala. Okužba ušesa, ki je vztrajala že več let, se je očistila in prenehali so se nadležni glavoboli. Izginili so krči v želodcu ter občutek napihnjenosti. Začel sem se počutiti razbremenjeno. Počasi se mi je vračala moč in zaupanje, da sem na pravi poti. Ne bom rekel, da se je bilo lahko izogniti nezdravi hrani. Alenkina podpora in sočutje so mi dajali dodatno motivacijo, da sem zmogel, tudi takrat, ko bi najraje odnehal. Hvala, ker ste mi dopustili moj tempo in sem lahko danes bolj umirjen ter zadovoljen. Artritis me je naučil potrpežljivosti in vztrajnosti. Ker nisem imel kaj izgubiti, sem ga tudi zaradi svoje trme počasi spravil na kolena. Moje telo je postalo gibljivo in mehko, v glavi ni več ” megle” in ta pot je bila zame prava življenjska izkušnja. Priporočam vsem, da se začnete učiti » kako se pravilno hraniti. « Jani, 58let

Naredi prvi korak na poti k osebni in telesni preobrazbi s pomočjo zdrave prehrane.

piši mi za kratek brezplačen posvet, da ugotoviva, kako ti lahko pomagam.

 

Prijavljam se za posvet

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder