So tvoje čakre v ravnovesju?

Čakre predstavljajo energijske centre v tvojem telesu. Vsaka od sedmih čaker telesu pomaga vzpostaviti povezavo z vesoljno energijo, skozi katero se telo napaja in oskrbuje organe v fizičnem telesu. V čakrah in nevronih pa je energijsko zakodiran tudi spomin, ki iz preteklosti lahko vpliva na dovzetnost za bolezni v sedanjosti, te ovira pri rasti ali povzroča močna hrepenenja duše. Čakre s svojo energijo obdajajo organe v svoji bližini in skrbijo za njihovo zdravje.

Motnja v delovanju čaker in njihovo neravnovesje ima lahko velik vpliv na tvojem telesu. Zato je pomembno, da se zavedaš, kaj ti sporoča določena čakra, ko ni v ravnovesju. Če si dovolj pozorna, lahko hitro ugotoviš, kateri del telesa in kateri organ potrebuje tvojo pozornost, ter kakšni simptomi se pojavijo, ko katera od čaker ne deluje najbolje. Blokade v čakrah so posledice stresa, žalosti, jeze, nezdravih navad in nepravilne prehrane. Če čiščenju čaker ne posvečaš pozornosti, lahko nastanejo dolgotrajne blokade čustvenega ali fizičnega izvora. 

RAVNOVESJE ČAKER

Spoznaj svoje čakre

Da bi lažje spoznala čakre in njihovo vlogo, bom v nadaljevanju s tabo delila opis vsake čakre in njene funkcije v telesu: 

1) Prva čakra je korenska čakra, ki leži na začetku hrbtenice ob trtici. Usmerjena je v samoohranitev – odgovorna je za to, kako varno in zaščiteno se počutiš. Prinaša ti zdravje, blaginjo, varnost in dinamično prisotnost. 

2) Druga čakra je sakralna oz. spolna čakra, nekaj centimetrov pod popkom. V tej čakri je doma samospoštovanje ter ustvarjalnost v medsebojnih odnosih, saj je usmerjena v ustvarjalno izražanje. Povezuje te s čustvenimi vidiki spolnosti ter odnosom do denarja in obilja. 

3)Tretja čakra je čakra sončnega pleteža in se nahaja v solarnem pleksusu. V tej čakri domuje občutek lastne vrednosti in spoštovanje lastnih potreb. Ta čakra skrbi, da se počutiš celovito in poznaš svojo lastno vrednost ter na zdrav način gojiš svojo osebno moč. Si v stiku s svojim notranjim bojevnikom. 

4) Četrta čakra je srčna čakra, ki se nahaja v prsnem košu. V tej čakri domuje ljubezen do sebe, brezpogojno dajanje in sprejemanje. Srčna čakra poskrbi, da si povezana s seboj, z lahkoto gojiš veselje, ljubiš in sprejemaš tako sebe kot druge. Ljubezen iskreno daješ ter gojiš sočutje do sebe in drugih. 

5) Peta čakra je grlena čakra, ki se nahaja v grlu. V tem središču razvijaš odgovornost do same sebe. To središče je povezano s svetlobo, identiteto, uvidom, intuicijo, samorefleksijo in dejanjem videnja – tako fizično kot intuitivno. 

6) Šesta čakra ali tretje oko, se nahaja na sredini čela. Je duhovni vidik centra za izražanje same sebe, omogoča sposobnost spreminjanja. Sem spada samoizražanje, način kako se ljudem prikažeš od zunaj in svojim govornim možganom ter kako se fizično izražaš. 

7) Sedma čakra je kronska čakra na vrhu glave. Duhovni vidik tega središča je zavest o samem sebi, njena potreba pa sprejemanje. Prinaša ti znanje, modrost, razumevanje, duhovno povezanost in blaženost. Je vir povezave z božanskim in tvojim višjim jazom. 

ČAKRE V TELESU

Te zanima, v kakšnem ravnovesju se nahajaš trenutno? Preveri z brezplačnim kvizom, kjer boš ugotovila, kateri del tebe potrebuje največ pozornosti v tem trenutku. 

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja