Kakšen vpliv ima sončna svetloba na tvoje telo?

Sončna svetloba je bila prvi uporabljeni vir v fotomedicini, ki so jo za  namene zdravljenja uporabljali že v starem Egiptu. Danes pa si lahko z uporabo polarizirane svetlobe nizke intenzivnosti olajšaš različne bolečine, ki spremljajo večino bolezni ali poškodb. 

Elektrokemična energija, ki nastane pri pretvorbi svetlobe v organizmu, sproži številne biokemične reakcije v celicah, ki blagodejno vplivajo na presnovo in krepijo tvoj imunski sistem. Zato ima pomanjkanje svetlobe lahko za tvoj organizem in njegove fiziološke procese resne stranske učinke. Kadarkoli je ravnovesje moteno, zboliš.  

Vsaka tvoja celica svetlobo absorbira na specifičnih valovnih dolžinah. Posledično različne valovne dolžine vplivajo na različna tkiva in celice v telesu. Združevanje številnih valovnih dolžin pa ima blagodejni vpliv pri zdravljenju različnih vrst težav. S pomočjo svetlobne terapije lahko spodbudiš zdravilne potenciale telesa ter pospešiš zdravljenje in regeneracijo telesa. 

Vpliv svetlobe na telo

Kaj je svetlobna terapija?

Svetlobna terapija povzroča pozitivne spremembe na celični ravni, saj vsebuje kombinacijo vidne in infrardeče svetlobe. S pomočjo svetlobne terapije lahko izboljšaš oskrbo telesa s krvjo in zmanjšaš mišične krče, zmanjšaš sproščanje nekaterih telesnih kemikalij, ki spodbujajo receptorje za bolečine, ter aktiviraš naravna sredstva za blaženje bolečin, ki sproščajo endorfin.  

Svetlobna terapija ti bo pomagala pri: 

 • Krepitvi imunskega sistema 
 • Podpori samozdravljena telesa in preprečavanju bolezni 
 • Izboljšanju mikrocirkulacije 
 • Prenosu molekul preko celičnih open 
 • Zmanjšanju vplivov prostih radikalov 
 • Spodbudi obnovitvenih in popravljalnih procesov na celični ravni: deluje protivnetno, antibakterijsko, protiglivično in protivirusno 
 • Izboljšanju proizvodnji kolagena, elastina in kakovosti kože 
 • Podpori konzervativnega zdravljenja akutnih in kroničnih poškodb ter celjenju ran 
 • Lajšanju bolečine ter zmanjšanju intenzivnosti le-teh. 
Svetlobna terapija

Svetlobna terapija vpliva na različna področja zdravljenja, predvsem pa ima največji vpliv pri zdravljenju s pomočjo fizioterapije in rehabilitacije, pri zdravljenju revmatizma (osteoartritis, revmatoidni artritis (kronični) ali artrozi), v športni medicini, pri celjenju ran, pri podpori imunskega sistema, pri odpravljanju otroških obolenj, pri odpravi kožnih težav in na področju kozmetike. 

Pomagaš si lahko sama

Znaš poskrbeti zase takrat, ko telo potrebuje regeneracijo? Morda pa pogosto, celo iz navade, hodiš v lekarno? Svoj imunski sistem si lahko izboljšaš s pomočjo svetlobne terapije, ki jo lahko sama izvajaš kar doma. Pomagaš si lahko s pripomočkom Bioptron, ki je vodilni pripomoček za svetlobno terapijo. Bioptron je patentiran, klinično testiran, dokazan in certificiran medicinski pripomoček, izdelan v Švici (v skladu z 93/42/EGS). 

Regeneracija telesa

Medicinski pripomoček Bioptron odlikuje vertikalno polarizirana svetloba, polikromatska svetloba brez škodljive UV svetlobe, nekoherentna svetloba za varno, neinvazivno in neprekinjeno prodiranje svetlobe, ter nizkoenergijska svetloba za učinkovite rezultate. 

Prednosti svetlobne terapije Bioptron: 

 • Lahko jo uporabljaš kot osnovno terapijo ali podporo ostalim metodam zdravljenja. 
 • Ima zelo široko področje uporabe. 
 • Uporabiš jo za profesionalno in domačo uporabo za odrasle, otroke in živali. 
 • Je enostavna, varna in poteka brez bolečin. 
 • Deluje brez UV sevanja. 
 • Brez znanih stranski učinkov, neinvazivna in stroškovno učinkovita. 

Trajanje in pogostost svetlobne terapije je odvisna od vrste težave, ki jo imaš. Te zanima, kako deluje svetlobna terapija in kako jo lahko izvajaš sama za najboljše rezultate? Preberi več o svetlobni terapiji Bioptron in mi piši preko obrazca na strani: https://www.omega-svetovanje.si/storitve/svetlobna-terapija-bioptron/

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve

Pin It on Pinterest

Share This