Kako vzdrževati zdrav partnerski odnos?

Temeljna energija, ki vodi partnerski odnos, mora biti tako močna, da lahko dva vzajemno sodelujeta kljub vplivom okolja in preteklosti, ter na novo postavita doživljanje samega sebe in drug drugega. V partnerskih odnosih se dogaja največje učenje, zato je pomembno, da vanje vstopaš zavestno in iskreno, ter se jim ne izogibaš. Zaradi medsebojnih vplivov drug na drugega postajaš boljši človek, zato je partnerski odnos poln lekcij in lepote ter je od vseh odnosov tudi najbolj opevan in ožigosan. V partnerskem odnosu je težje zaživeti odprto, iskreno, brez lastnih pričakovanj in pričakovanj okolice, ter predvsem brez iluzij.

Komunikacija s partnerjem je zato lahko precej kompleksna, zatrta, ali celo napačna, kar lahko privede do številnih težav. Zato je ključnega pomena predelava svojih lastnih globin, da lahko življenje polno živimo še z eno osebo zraven sebe. Gotovo si že slišala, da je partner naše ogledalo, ki v vsakem trenutku kaže, kje se trenutno nahajaš in kje še potrebuješ nadgradnjo.

Zdrav odnos temelji na učenju in rasti iz medsebojnih razlik

Zdrav partnerski odnos je možen le, če se oba učita in rasteta iz svojih medsebojnih razlik. Raziskovanje svojih vrednot in vrednot drugega, sodelovanje in odprta komunikacija so nujni za ustvarjanje pozitivne spremembe. Zato je ključno, da si vzameš čas, se poglobiš vase in ugotoviš, kako lahko postaneš še boljši človek in tako osebnostno rasteš. Seveda je pomembno, da je želja po rasti in spremembi obojestranska in da nisi zgolj ti tista, ki sklepa prevelike kompromise, da bi ugodila partnerju. Težava nastane, če eden od vaju ni pripravljen na raziskovanje svojih globin, učenje in rast. V tem primeru imaš na voljo le dve možnosti: se prilagodiš in s tem zatreš sama sebe in svojo rast ali pa odnos zapustiš in ustvariš svojo pot za navdihujoče življenje.

Kako torej poskrbeti, da vajin odnos ostane zdrav in izpopolnjujoč?

Prvi pogoj je, da sta oba pripravljena sprejeti skupni namen in se zavedata, da sta si za življenje pomembna ter skupaj rasteta v ljubezni. Pomembno je dobro opazovanje, definiranje izvora težav ter prepoznavanje, kaj se dogaja znotraj vaju. Iskreno se pogovorita ob času, ki ga določita v ta namen, in razčlenita izvor težav ter blokad, ki otežujejo dobro energijo odnosa.

Skupaj določita, kje so potrebne spremembe in se jih držita. Določita največ tri pomembne aktivnosti, ki jih izvajajta v vsakdanjem življenju. V nasprotnem primeru lahko postaneta preobremenjena, da bi opazila pozitivne vidike vajinega partnerstva. Vsak mesec preglejta doslednost izvajanja dogovorjenih dejanj in analizirajta občutek zaznavanja sprememb. Če spremembe ne vidita, se bosta morala v vsak korak ponovno bolj poglobiti. Iskrenost v besedah in dejanjih je ključnega pomena, da odkrijeta resnico, ki vaju lahko pripelje do srečnejšega odnosa.

Pri vsem tem je pomembno, da si ne pozabita izkazati ljubezni vsak dan, tako v besedah kot dejanjih.

Če misliš, da potrebuješ spremembo, pa ne veš kje je izvor težave, ti lahko pomagam ugotoviti, kje se trenutno nahajaš. Na dvournem srečanju se bova pogovorili o tvojem trenutnem izzivu ter razjasnili situacijo iz povsem novega zornega kota. Izvedela boš, kako pristopiti k danemu izzivu ter kako najlažje podpreš sama sebe. Več na povezavi: https://www.omega-svetovanje.si/storitve/kje-se-trenutno-nahajam/.

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja