Kako preživeti december brez stresa?

Mesec december načeloma velja za vesel mesec, poln praznovanj, druženja in zabave. Prav tako kot lansko leto, bo tudi letos december drugačen, saj se bomo v luči epidemije večinoma družili v krogu svojih najbližjih.

Kljub temu pa ostaja kar nekaj decembrskih opravil in situacij, ki v nas lahko vzbudijo občutke stresa, stiske ali anksioznosti. December prinaša več zapravljanja, pritiska, še najbolj pa skrbi, kako biti popolna ali kako narediti recimo popolno večerjo, popolno sladico ali popolno novoletno zabavo. Tovrstne skrbi lahko pripeljejo do izgorelosti, pomanjkanja energije in posledično slabega razpoloženja. Je torej vredno stresa, hitenja po trgovinah, prepirov s svojimi bližnjimi in napornih zabav, ki si jih v resnici ne želiš?

DECEMBER, STRES, TESNOBA, OPRAVKI

Vse to so postale tradicionalne decembrske navade, s katerimi smo se nekako sprijaznili. Svoj prosti čas lahko namesto tekanja med policami in divjega nakupovanja zamenjaš za čas zase in skupne aktivnosti s svojimi najdražjimi. Ozri se nazaj, na prijetne spomine in skuj nove načrte za prihodnje leto. Naj bo december tak, kot si ga želiš, poln lepih in topline polnih trenutkov, brez stresa in slabe volje.

5 nasvetov za december brez stresa

Za čim lepše preživljanje prazničnih dni upoštevaj sem zate pripravila 5 nasvetov:

  1. Privošči si počitek

Vzemi si čas zase, četudi je to ena ura med vsakodnevnimi opravki. Privošči si sprehod po zasneženi poti, svojo najljubšo vadbo, skuhaj si vročo čokolado ali kakav ali pa si privošči dišečo vročo kopel v tišini. To te bo napolnilo z energijo in dodatno motivacijo za dober preostanek dneva.

DECEMBER, POČITEK, SKRB ZASE, ENERGIJA

2. Bodi nežna do sebe

Bodi nežna do sebe in si ne zadajaj ciljev, ki jih boš težko izpolnila. Zmernost je vedno najboljša opcija, zato oblikuj cilje, ki bodo realni zate dosegljivi. Tako se izogneš razočaranju, hkrati pa ohraniš realna pričakovanja in se izogneš pritisku, da moraš biti popolna.

3. Ne naloži si preveč dela

Vedno sama poskrbiš za vse, saj si prepričana, da za pomoč prosijo le šibki? Ker nisi super junakinja in pravzaprav nihče ne zmore vsega sam, bodi pozorna, da ne izgoriš. Iskanje popolnosti v pripravi večerje ali okraševanju prostora je utrujajoče, zato se sprosti in raje uživaj v družbi svojih najbližjih.

4. Dogovori se za enako vrednost daril

Tako v službi kot doma se lahko dogovoriš za vrednost daril, ki naj bo za vse enaka in sprejemljiva. S tem preprečiš finančni stres, obenem pa tak dogovor pomaga pri izbiri primernih daril, kar olajša in pospeši nakupovanje.

DARILA, DECEMBER, MIR, LJUBEZEN, DRUŽINA

5. Ne ženi si vsega k srcu

Kar se tiče odnosov, je praznični čas lahko tudi naporen. Že tako se celo leto trudiš vzdrževati zdrave in pristne odnose s svojo družino, prazniki v ožjem krogu družine pa lahko povzročijo tudi kakšen prepirček. Manjše prepire poskusi spregledati in večjo pozornost nameni lepim trenutkom.

Si želiš v prihajajočem letu razjasniti situacije, ki te bremenijo, in se pogovoriti o tvojih trenutnih izzivih? Pomagam ti pogledati izven okvirjev, ti svetovati, kako pristopiti k danemu izzivu in ugotoviti, kjer se trenutno nahajaš.

Naroči se na posvet z mano: https://www.omega-svetovanje.si/storitve/kje-se-trenutno-nahajam/

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.