Kako odpraviti stres in tesnobnost?

Si vedela, da si v stresu vsakič, ko občutiš strah? Stres pa je po številnih raziskavah glavni povzročitelj bolezni. V nekaterih situacijah ti strah pomaga razrešiti določeno situacijo ali se je obraniti. Zdravstvene težave pa povzroča strah, ki vodi v stanje notranje stiske. Ta ne odraža trenutne kritične situacije v fizičnem smislu, temveč zamišljanje neprijetne situacije v tvojih mislih. Ko si v popolnem stanju sprejemanja življenjskih okoliščin in zaupaš v razvoj situacij, nisi v stresu in ne občutiš strahu. 

Notranje neravnovesje zaradi prisotnosti stresa oziroma strahu lahko vpliva na tvoje zdravstveno stanje. Neravnovesje, ki nastane zaradi stresa, lahko povzročajo različne, zate pomembne situacije. Morda se soočaš s težavami na delovnem mestu, na finančnem področju, v partnerskih in družinskih odnosih ali pa te skrbi zdravje, negotova prihodnost in obremenjuje nesrečna preteklost. Ne glede na področje izvora stresa, vsako tvojo misel spremlja močno čustvo, ki ustvarja določeno energijsko valovanje ter kemično reakcijo, ki jo zazna prav vsaka celica v tvojem telesu. 

STRES IN TESNOBA

Kaj pa tebi povzroča največje strahove? 

Na zaskrbljenost in stisko se čustva odzovejo veliko močneje kot na drugi strani ob zadovoljstvu. Zato je pomembno vprašanje, ki ga moraš razjasniti, kako doživljaš določeno situacijo oziroma, si jo razlagaš. Bolj kot ob določeni situaciji občutiš prestrašenost in občutek izgube kontrole, bolj bo ta stres vplival na delovanje tvojih telesnih procesov. Ker naše telo ne more razbrati, kaj se skriva v ozadju in ali je strah upravičen, ne more ustaviti stresnega mehanizma in prekiniti kemične reakcije, ki jo stres povzroča. Vsakič, ko telo zazna tvojo prestrašenost, predvideva, da si se znašla v veliki fizični nevarnosti, zato temu primerno prilagodi tudi vse telesne procese. 

Ker pa ima telo omejene kapacitete za nemoteno delovanje več sočasnih notranjih procesov, pride do preusmeritve energije v tkiva in organe, ki naj bi bili najbolj aktivni v času večjih fizičnih naporov. Eden največjih porabnikov energije je tvoj obrambni sistem, zato ob občutkih strahu pride do upada intenzivnosti delovanja imunskega sistema. Zaradi tega lahko pride do pojava manjših ali večjih, dlje trajajočih zdravstvenih težav. 

STRAH

Prebudi svojo moč in bojevnico v sebi

Ne čakaj več, da te bo nekdo rešil ali poskrbel zate, vzemi moč v svoje roke in se odloči za spremembo v življenju. Ko pričneš sama odločati o razvoju dogodkov in usmeriš svojo energijo v delovanje, si prevzela življenje v svoje roke. Zato prični prevzemati pobudo na ključnih področjih skozi lastno ustvarjalnost. Sčasoma boš dobila občutek, da so te ljudje pričeli bolj ceniti in spoštovati, vedno bolj pa boš tudi uspešna pri premagovanju ovir. Drobne težave te ne bodo več spravile iz tira, postala boš bolj odločna, samozavestna in ciljno usmerjena.  

Vse v naravi temelji k ravnovesju in tako tudi ti. To ni nekaj, kar boš vzpostavila kar čez noč, prav tako ni vedno prijeten proces. Ko je na preizkušnji tvoje zdravje, je skrajni čas, da poiščeš ta tvoj izhod. Pomembno je, da vzameš življenje v svoje roke.  Lahko ti pomagam, da si lažje povrneš notranjo moč in nadzor nad življenjem: https://www.omega-svetovanje.si/storitve/pot-k-celjenju/.  

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve

Pin It on Pinterest

Share This